In het voorjaar van 2023 speelde rebellencollectief Pynarello hun programma Vrijheid & Overwinning met daarin de 9e symfonie van Shostakovich en twee fonkelnieuwe werken: Parade van Kika Sprangers en Anne-Maartje’s pianoconcert Twee.

In het najaar werd bekend dat dit programma genomineerd was voor De Ovatie,  de klassieke muziekprijs voor de meest indrukwekkende opvoering van het theaterseizoen 2022-2023. In december werd tijdens Podium Klassiek bekend gemaakt dat Pynarello De Ovatie heeft gewonnen!

Uit het juryrapport:
“Rebellencollectief Pynarello doet het anders dan anderen: ze spelen grote orkestwerken zonder dirigent en zonder bladmuziek, in feestelijke kleding en dan het liefst ook nog staand. Het resultaat is een bonte verzameling musici waar het spelplezier van afspat. Een voorlopig hoogtepunt in de programmering is Vrijheid & Overwinning. Dat er maar liefst twee werken van jonge vrouwen naast een groot werk van een bekende componist op het programma stond is prijzenswaardig. Twee is het prachtige pianoconcert van Anne-Maartje Lemereis, en ook het spannende Parade van Kika Sprangers maakte indruk.