Het Lienderts Orkest

Het Lienderts Orkest is een orkest waarin iedereen welkom is, ongeacht niveau of instrument. Het orkest repeteert elke woensdagavond van 20.00-21.30 in wijkcentrum de Groene Stee in Amersfoort en heeft zich de afgelopen jaren stevig geworteld in de wijk Liendert.

Anne-Maartje maakt voor elke muzikant partijen op maat zodat echt iedereen mee kan doen.  Dus of je nou pas 3 weken cello speelt en alleen nog losse snaren kunt spelen of al jaren klarinet speelt maar simpelweg geen tijd hebt om te oefenen; iedereen is welkom bij Het Lienderts Orkest.

Tijdens de repetities is er veel ruimte voor vragen en starten we altijd met wat muzikale basiskennis om op te warmen. Er is er ruimte voor improvisatie én werken we aan een aantal vaste repertoirestukken. De keuze voor muziekstukken is breed: van klassiek tot pop en van chanson tot klezmer.
Anne-Maartje heeft de muzikale leiding en zwaait waar nodig de baton, maar speelt vooral zoveel mogelijk zelf mee op haar altviool.

De viool was ook ooit – in 2015 –  de reden om Het Lienderts Orkest op te richten. Anne-Maartje studeerde compositie aan het Utrechts Conservatorium en moest concluderen dat ze maar weinig van die strijkinstrumenten begreep. Ze ging op vioolles en raakte verknocht aan het instrument. Na een paar jaar wilde ze dolgraag met anderen samenspelen, maar ze was te oud voor een jeugdorkest en haar niveau was te laag voor een volwassenorkest. Samen met haar toenmalige viooldocent startte ze Het Lienderts Orkest; een orkest voor volwassen beginners die misschien helemaal geen tijd hebben om te oefenen, maar wel heel veel van muziek houden.
In de jaren dat het orkest bestaat is er een mooie groei doorgemaakt. Er is een solide vereniging gevormd met een zeer betrokken bestuur, er is financiële steun vanuit de gemeente én vanuit de wijk, het orkest gaat samenwerkingen aan met organisaties in de wijk, speelt graag samen met andere koren en orkesten uit de omgeving, geeft minimaal 2 concerten per jaar, maakt een constante groei in leden door en heeft in de loop der jaren een duidelijke  artistieke visie weten te vormen.

Wil je meer informatie over de formule van Het Lienderts Orkest of wil je een misschien wel mee komen spelen? Stuur graag een mailtje naar: hetliendertsorkest@gmail.com