‘In de Knop’ – de jongste componistendag
In maart 2017 startte Anne-Maartje ‘In de Knop’. Deze dag biedt jonge componisten (4 t/m 18 jaar) een podium en geeft kinderen en jongeren de gelegenheid in aanraking te komen met de wondere wereld van componeren & improviseren.

Happy Birthday Composer
Op 17 mei 2017 startte Anne-Maartje het ‘Happy Birthday Composer‘project. Ze viert verjaardagen van componisten door een stuk van de jarige componist te vermengen met ‘Happy Birthday’ en dit op de piano te spelen. Van Chopin tot Pärt en van Granados tot Badings; er komen allerlei verjaardagen voorbij!

MatchingArts Collective
In 2015 richtte Anne-Maartje samen met Daan van den Hurk, Tim Coenen en Henry Kelder het MatchingArts Collective  op: een collectief voor professionele muzikanten en componisten. Aan dit collectief is de uitgeverij Edition MatchingArts verbonden waar zij zelf ook haar muziek publiceert.

AM-10

 

—————————————————————————————————

Setting the Tone
In het schooljaar 15/16 zat Anne-Maartje in de redactie van ‘Setting the Tone’. Deze serie organiseert vanuit het lectoraat van de HKU een aantal avonden waarin inspirerende culturele gasten de studenten van de HKU deelgenoot maakt van hun manier van artistiek onderzoek doen.

Kurt Thomas Cursus
Van 2017 t/m 2019 was Anne-Maartje samen met Leonoor Coppoolse verantwoordelijk voor de productie en organisatie van de jaarlijkse Kurt Thomas Cursus. Deze zomercursus biedt (koor)dirigenten van alle niveaus en genres de mogelijkheid zich gedurende negen dagen te verdiepen in hun vak. De cursus sluit traditiegetrouw af met een spetterend concert in de Nicolaïkerk in Utrecht.

September me (voorheen Amerfortissimo)
Van januari 2016 t/m juni 2019 was Anne-Maartje secretaris van het bestuur van kamermuziekfestival September me; een jaarlijks terugkerend festival voor klassieke kamermuziek in de stad Amersfoort.

Keuris Composers Contest
Anne-Maartje is betrokken bij de Keuris Composers Contest 2018 als jurybegeleider en ze verzorgt de communicatie met de deelnemende componisten.

Op 12 mei 2018 vindt het finaleconcert van dit concours voor componisten plaats in Flint, Amersfoort.

Dutch Composers Now
Van 2020 tot 2023  was  Anne-Maartje secretaris van het bestuur van Dutch Composers Now. Dutch Composers Now ontwikkelt zich tot hét promotiebureau voor de nieuwe muziek in Nederland.