Anne-Maartje Lemereis  // componist // pianist

Anne-Maartje schreef haar eerste compositie toen ze vier jaar was en is er daarna nooit meer mee opgehouden. Ze studeerde piano en compositie en is momenteel werkzaam als componist, pianist, docent en organisator.

Componist // Anne-Maartje componeerde in opdracht van diverse musici en ensembles, zoals de mini-opera ‘Ping‘ voor Ensemble Vonk, ‘Lumen‘ voor Mallet Collective, ‘Aleksandra‘ , ‘MiniMahler‘ & ‘La Folia / La Mento‘ voor Podium Witteman en de muziektheatrale liedcyclus ‘This is not a Fairy Tale‘ in co-productie met KASKO en Stichting In de Knop.
Haar muziek klonk o.a. in  het Concertgebouw Amsterdam, Tivoli Vredenburg, op festival Wonderfeel, November Music en op Lowlands.
Anne-Maartje is sinds juni 2019 als componist verbonden aan KASKO.

Pianist // Anne-Maartje specialiseerde zich in het spelen van hedendaags repertoire. Ze staat regelmatig op het podium met haar eigen werk en werkt ook graag en veel samen met andere musici.

Docent // Anne-Maartje runt een succesvolle lespraktijk in Utrecht en Amersfoort waarin ze zowel piano als compositie doceert aan kinderen en jongeren. In haar lespraktijk is veel aandacht voor improvisatie en compositie. Daarnaast is Anne-Maartje als docent werkzaam aan het Utrechts Conservatorium in de compositie- en theorieafdeling en als mentor voor een groep Masterstudenten.

Organisator // Anne-Maartje richtte Stichting In de Knop op. Deze stichting zet zich in om compositieonderwijs te bieden aan kinderen en jongeren door het hele land én om jonge makers te ondersteunen in het maken van eigen werk.

In 2015 startte Anne-Maartje een wijkorkest in de Amersfoortse wijk Liendert; de wijk waar ze opgroeide. Bij dit orkest is iedereen welkom; ongeacht leeftijd, niveau of instrument. Anne-Maartje verzorgt de arrangementen op maat zodat ieder op zijn of haar eigen niveau mee kan spelen. Het Lienderts Orkest is in de loop der jaren uitgegroeid tot een solide culturele vereniging in Liendert.