Anne-Maartje Lemereis  // componist // pianist

Anne-Maartje schreef haar eerste compositie toen ze vier jaar was en is er daarna nooit meer mee opgehouden. Ze studeerde piano en compositie en is momenteel werkzaam als componist, pianist, docent en organisator.
Sinds 1 januari 2024 is Anne-Maartje voor 2 jaar de Componist des Vaderlands.

Componist // Anne-Maartje componeerde in opdracht van diverse musici en ensembles, zoals de mini-opera ‘Ping‘ voor Ensemble Vonk, ‘Lumen‘ voor Mallet Collective, ‘Aleksandra‘ , ‘MiniMahler‘ & ‘La Folia / La Mento‘  en ‘Viglid‘ voor Podium Witteman en de muziektheatrale liedcyclus ‘This is not a Fairy Tale‘ in co-productie met KASKO en Stichting In de Knop.
Haar muziek klonk o.a. in  het Concertgebouw Amsterdam, Tivoli Vredenburg, op festival Wonderfeel, November Music en op Lowlands.

 

Pianist // Anne-Maartje specialiseerde zich in het spelen van hedendaags repertoire. Ze staat regelmatig op het podium met haar eigen werk en werkt graag en veel samen met andere musici.

Docent // Anne-Maartje is als docent in compositie en muziektheorie en als mentor/studiecoach/onderzoeksbegeleider verbonden aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast verzorgt ze samen met componist Remy Alexander compositie-educatie aan kinderen vanaf 4 jaar via Stichting In de Knop.

Organisator // Anne-Maartje richtte Stichting In de Knop op. Deze stichting zet zich in om compositieonderwijs te bieden aan kinderen en jongeren door het hele land én om jonge makers te ondersteunen in het maken van eigen werk.

In 2015 startte Anne-Maartje een wijkorkest in de Amersfoortse wijk Liendert; de wijk waar ze opgroeide. Bij dit orkest is iedereen welkom; ongeacht leeftijd, niveau of instrument. Anne-Maartje verzorgt de arrangementen op maat zodat ieder op zijn of haar eigen niveau mee kan spelen. Het Lienderts Orkest is in de loop der jaren uitgegroeid tot een solide culturele vereniging in Liendert.