AM-1Anne-Maartje Lemereis (1989) is componist en pianist. Componeren en uitvoeren zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze begon haar opleiding aan het Utrechts Conservatorium als pianist, maar besloot zich te specialiseren in het componeren. Hierin behaalde ze zowel een Bachelor als Master diploma. Tijdens haar Master of Music richtte ze zich ook weer intensief op haar pianostudie en zo smolten haar beide passies samen.

Anne-Maartje volgde gedurende dertien jaar pianolessen aan Scholen in de Kunst in Amersfoort bij Maud Nelissen. Naast het pianospelen speelden improvisatie en compositie altijd een grote rol in haar leven.
Op nieuwjaarsdag 2001 stond ze samen met het Nederlands Blazers Ensemble in het Concertgebouw in Amsterdam om haar eigen compositie ‘Boris’ uit te voeren.

Na een aantal voorbereidende jaren in de talentenklas van Scholen in de Kunst studeerde Anne-Maartje een jaar piano aan het Utrechts Conservatorium. Haar hart lag echter toch bij het componeren en daar besloot ze zich volledig op te richten.

Anne-Maartje studeerde compositie bij Jeroen D’hoe en Caroline Ansink. In 2013 sloot ze haar Bachelor af met de première van haar eerste pianoconcert. Hierna besloot ze een Master of Composition te volgen in combinatie met pianolessen bij Henry Kelder aan het Utrechts Conservatorium: zo kwamen haar passie voor het componeren en het uitvoeren van eigentijds pianorepertoire samen. Haar Master of Music sloot ze af met het componeren, produceren en mede-uitvoeren van haar opera ‘Graaf!’.

Anne-Maartje componeert voor diverse musici en ensembles in opdracht. Zo schreef ze o.a. de mini-opera ‘Ping‘ voor Ensemble Vonk, ‘A Requiem in Quotes’ voor Olga Vocaal Ensemble, ‘Aleksandra‘ voor Podium Witteman en een serie korte stop-motion films met muziek voor het Nederlands Silent Film Festival.

Naast haar werkzaamheden als componist en uitvoerend pianist heeft Anne-Maartje een eigen lespraktijk in Amersfoort en Utrecht. Ze doceert zowel piano als compositie. In de pianolessen is, naast het reguliere repertoire, veel aandacht voor improvisatie en compositie. Sinds 2017 organiseert Anne-Maartje onder de noemer In de Knop workshops en concerten voor kinderen en jongeren die graag componeren.