RTV Utrecht, zondag 5 maart 2017

AMERSFOORT – Componist Anne Maartje Lemereis heeft in Amersfoort muziekles gegeven aan de allerkleinsten. Zo’n 20 kinderen leerden op de eerste editie van ‘In de Knop – de jongste componistendag’ hun eigen muziek te schrijven. De jongste deelnemer was 4 jaar.

Kinderen konden ook meedoen aan het improvisatiespel ‘Land van Muziek’ onder leiding van componist Remy Alexander en kinderyogadocente Sylvia Siegmund liet ze kennis maken met ‘Yoga en Muziek’. Kunstenares Zoë d’Hont hielp bij het illustreren van de nieuwe muziekstukken en Anne-Maartje liet in een korte demonstratie zien hoe ze improvisatie- en compositie verwerkt in haar pianolessen.

ZEER DE MOEITE WAARD
Anne-Maartje Lemereis begon zelf op jonge leeftijd met componeren en doceert nu piano en compositie in Utrecht en Amersfoort. “Hoewel ik voorspelen vroeger best eng vond, wilde ik mijn eigen composities het liefst de hele dag aan iedereen laten horen. Ik zie dat nu bij mijn leerlingen ook. Zij hebben behoefte aan een podium en wat ze maken is ook echt zeer de moeite waard om te horen. Sommige kinderen maken stukken waarvan ik zou willen dat ik ze zelf geschreven had.”

dsc_1393 dsc_1412 dsc_1352 dsc_1520 dsc_1638