“Wat zal ik vandaag eens gaan doen?”, denkt de Leeuw zodra hij gapend wakker wordt. Het is vakantie, de dierentuin is leeg. Hoog tijd voor alle dieren om, net als in elke vakantie, de benen eens te strekken. De Leeuw loopt zijn verblijf uit om één voor één de kooien van de andere dieren te openen. En wat een vreemde taferelen komt hij dan tegen..

Pianisten Daan en Anne-Maartje volgen de Leeuw op zijn toch door de dierentuin en laten de dieren op de piano tot leven komen.
Centraal staan delen uit ‘Le Carnaval des Animaux’ van Camille Saint-Saëns, oorspronkelijk als grapje geschreven om de draak te steken met zijn collega-componisten. Daarnaast klinken nog schitterende stukjes van Ravel, Fauré en zelfgeschreven dieren.
De muziek alleen al is prachtig, maar door de vertelling eromheen is deze voorstelling ook toegankelijk voor de jongste concertbezoeker.

Daan en Anne-Maartje’s Carnaval der Dieren wordt een aantal keer als besloten concert op diverse basisscholen uitgevoerd en is openbaar en gratis toegankelijk op zondag 26 juni om 15.00 in TOON – Amsterdam.

 

 

Schermafbeelding 2016-05-30 om 16.03.26