AM-3Anne-Maartje geeft piano en compositieles aan jong en oud. Wat klein begon is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende lespraktijk in Utrecht en Amersfoort.

In de lessen is altijd ruimte en aandacht voor improviseren en componeren.  De composities die de leerlingen maken worden met behulp van Anne-Maartje genoteerd en door de kinderen van illustraties voorzien. In het voorjaar organiseert Anne-Maartje een dag die alle kinderen de gelegenheid geeft hun eigen compositie uit te voeren: ‘In de Knop – de jongste componistendag’.

Anne-Maartje geeft altijd les op maat: ze kiest een methode die het best bij de leerling past. Naast de klassieke basis is er ook aandacht voor het leren lezen en spelen van akkoorden.

Versie 2Zelf geniet Anne-Maartje ontzettend van het samenspelen met anderen. In haar lessen wordt veel aan vierhandig pianorepertoire gewerkt, maar ook koppelt ze haar leerlingen aan leerlingen van andere docenten om zo eens met een ander instrument samen te spelen.

Sinds haar afstuderen is ze ook begonnen met het geven van compositielessen. In deze lessen helpt ze haar leerlingen op weg met het aanbrengen van structuur in een stuk, verwerken van materiaal op verschillende manieren en het noteren van de compositie.

Vanaf september 2017 is Anne-Maartje lid van Muziek opMaat Amersfoort, een samenwerkingsverband tussen verschillende muzieklespraktijken in Amersfoort.